Inte tillräckligt mycket AIK:are?

 

Det finns någonslags idé inom familjen som jag inte gillar. Det spys ut i forum, på Fejan, twitter och ibland f2f. Det här med att någon skulle vara mer AIK:are än någon annan.

Jag gör ganska mycket i AIK, jag är vid den här åldern ganska medveten om hur mycket tid (och pengar ) jag lägger ned. Och jag lägger ned för mycket tid ibland (Läs: ofta) och ändå kan det komma folk och säga: Va ska du inte på finalen i (lägg in valfri förening), är du inte AIK:are. Som om man vore mindre AIK:are för att man inte prioriterar in en annan sport.

Jag undrar vad det är för fel på folk som resonerar så?

Hur mycket engagemang (förutom att gå på matcher) lägger de själva ned i föreningen?

Jag medger att jag är extremt dålig på att besöka andra delar av AIK, jag har sett en innebandymatch (premiären) denna säsong, en damhockeymatch förra säsongen, inte en enda boulmatch, ingen bandy och (lägg in allt utom herrfotboll och herr ishockey). Eller ja ungdomshockeyn har jag tittat på en del förstås.

Men om jag lägger all fritid på hockey och fotboll är jag mer AIK:Are än “Pelle” som lägger ned lika mycket tid i innebandyn?

Nej.

Fick någon konstig slags insäljning av något företagsinitiativ inom föreningen, att jag borde lägga ned företagets pengar i hockeyn som om inte tiden jag lägger ned kostar massa pengar för mig och ger de massa saker som de annars hade fått betala för.

Så jag blir förbannad när folk kallas mindre AIK:are bara för att de råkar ha färre timmar över, eller bor i någon annan världsdel.

Vi är AIK, vi tar hand om alla i vår familj och i en familj är alla olika.

Advertisements

Leave a comment

Filed under AIK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s