Tack alla! Tack folket

1798879_10152364611873759_2145714535541577560_n

 

Jag borde ha skrivit det här inlägget för länge sedan. Jag borde ha talat om för er direkt hur stolt jag är över er. Hur stolt och rörd jag är över alla er, som stöttat, som ville men inte kunde, som hejat, kramat, skrivit, ringt och förstås er som gick med oss i tåget. Förlåt men energin tog semester.

Jag borde, som sagt, ha skrivit det här inlägget tidigare, men jag har inte hittat ordenI Inte vetat hur jag ska berätta för er hur mycket ni betyder och har betytt i arbetet med pride. Jag har inte kunnat formulera hur viktiga ni, som vågat stå upp och ta debatten med oss, är.

Och jag är stolt, och glad och tacksam men jag hade svårt att hitta orden. Så bara så att ni vet, alla ni därute som var med oss fysiskt och i tanken, det är ert pris också.

Ert pris för det är ni som gjorde så att vi orkade hela vägen!

Ert pris för all kärlek ni gav oss!

Ert pris för att ni, när ni såg hoten och hatet, stod upp och svarade, sakligt och lugnt. Och jag vet att det är mycket jobb som måste göras i AIK och att huvudstyrelsen har en hel del att svara upp till och jag lovar att prata om det längre fram, men idag vill jag bara tacka er och det är verkligen något jag borde ha gjort tidigare, men kraften tog liksom slut.

20140802_130643

Men det är också alla de personer jag känner utanför AIK´s pris. Ert pris eftersom ni sa till mig:

Hot och hat;

— får aldrig,

…. kan aldrig,

…. ska aldrig, vinna!

Det är ert pris också! Ert pris för att det funnits axlar att luta sig mot när man bedrövat sett alla troll som krupit fram under sina stenar inom organisationen. Ert pris för att ni höll i mig när det inom organisationen saknades all form av rimlig uppbackning för ett beslut som tagits långt tidigare.  Ert pris för att ni sa; ”Nej, du ska fan inte backa nu. Maddie du sa att ni skulle bemöta allt, stå upp!”20140802_133716

Och jag lovar att skriva mer om vad vi bör göra i arbete mot hot, hat och våld men just i detta inlägg vill jag ge er alla en stor svartgul, varm och hjärtlig kram. Jag är ledsen att jag inte haft energin tidigare. Men, så här var det: Veckorna innan Pride var röriga, dagarna innan, minst sagt, turbulenta och när Pride var över tog min ork semester. Det var inte bara jag i gruppen som var matt. Men jag var också stolt och självklart borde jag ha skrivit förut. Förlåt!

Bättre sent än aldrig heter det ju så …. Hörni sträck på er, alla ni som stått upp.  Vi, tillsammans vann Folkets pris, ett oerhört vackert utnämnande, något vi alla ska vara stolta över. Det handlar inte om politik, det handlar faktiskt inte om annat än om att vi faktiskt rest oss upp och visat att vi aktivt tar ställning för mänskliga rättigheter, för allas rätt att vara sig själva.

20140802_160556

Eller som någon twitter så fint formulerade det. ”Vi har vunnit SM-guld i Pride, det har ingen annan allsvensk klubb gjort vad jag vet.”

Advertisements

Leave a comment

Filed under AIK, AIK-familj, Fotboll för Alla!, gnaget, Norra, PRIDE, Socialt ansvar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s