Morsan varför får de dumma rösta i Sverige?

Jag får en hel del frågor om vad jag tycker om dels den där motionen just nu och dels det faktum att  så många på senaste årsmötet bestod av folk tillhörande den falang i AIK som förespråkar metoder som tex att hänga ut folk och hota dem via sin sida anonymt eller lägga grishuvuden på folks bilar.

  • Vad tycker du om att ”de där” är så många på årsmötet Maddie?
  • Vad tycker du om att ”de där” lämnar in en sådan motion Maddie?

När jag får de här frågorna tänker jag ofta på diskussionerna som jag har med min åttaåring om demokrati och politik. Han har sedan födseln blivit indoktrinerad med demokratibegreppet och jag förlorar en och annan omröstning om huruvida vi ska ha glasstårta till frukost eller äta godis före middagen mot mina ungar ibland. Därför är det inte konstigt att han vill diskutera politik hemma och nu senast i veckan handlade det om ett ämne som lätt kan relateras till de frågor jag får nu. Han sa:

  • Morsan varför får de dumma rösta i Sverige?
  • Vilka är de dumma menar du?
  • Ja de som vill slänga ut folk från landet och de som hotar folk och slåss och kastar tårtor och så.

Ni ser frågorna som folk ställer om årsmöten och motioner är inte så långt ifrån de frågor som rör sig i sonens huvud. Och vad svarade jag då? Jo jag sa:

  • Men du vem bestämmer vilka som är de dumma? Är det du och jag eller Pelle på Ica eller någon annan?
  • De som är flest kanske?
  • Ja men Adde om de som är flest tycker att våld och hot och slänga tårtor på folk är bra. Betyder det att det är bra då?
  • Nej dumma saker är dumma saker ändå. Men hur gör man då mamma om de dumma är flest?

 

Ja, hur gör man egentligen?

 De är faktiskt så många i AIK som tycker en massa saker om föreningen, men det är också många vv tyckarna som inte kommer på årsmötet.

Själv prioriterade jag min sons aktiviteter på hockeyns årsmöte och självklart är livet så ibland men med ”handen på det svarta hjärtat” det är inte första gången jag varit frånvarande.

Men nu är det dags, efter allt som har varit de senaste månaderna så är en sak säker: jag kommer som ni säkert förstår på huvudstyrelsens årsmöte. Jag kommer för att jag ser det som min förbannade plikt att stå upp mot den här motionen. En motion som förövrigt är ytterst luddig och oklar och om den går igenom skulle den kunna tolkas på alla möjliga konstiga sätt. Jag kommer för att jag vill stötta det som jag personligen anser vara den goda sidan och ….

Jag kommer för att AIK ska vara till för alla!

Jag kommer för AIK ska visa aktivt att vi är välkomnande!

Jag kommer för att jag vill ställa mig upp och säga ifrån om jag anser att valberedningen gjort fel val i sina kandidater i år.

Men jag kommer också för att jag tycker att vi aktivt skall visa att PÅ LÄKTAREN är vi opolitiska. För där håller jag med.

Det finns en annan orsak till att jag kommer och det är inte som många tycks tro, för PRIDE som fenomens skull. Jag och mina vänner drev PRIDE även i år på huvudstyrelsens beslut. PRIDE drivs inte i egensyfte av någon av oss men vi alla tror att om man ska stå för öppenhet så ska man göra det aktivt. Det var också därför vi stod upp i motvind och vi alla trodde att vi hade huvudstyrelsen bakom oss.

Så det är också för att motvinden blåste så hårt inomledes som jag kommer på årsmötet. För det är dags nu att ta steget och säga ifrån. Det är dags att vara aktiva även när det gäller hot och hat. Det är verkligen dags att välja in en styrelse som är modern, och hänger med i arbete för allas lika värde och vågar vara aktiv mot hot, grishuvuden och våld.

Jag kommer på årsmötet den tionde september för att jag äntligen kommit till insikt med hur jag inte vill ha det i min förening. Jag kommer för att :

DET RÄCKER INTE att enbart SÄGA att vi tar avstånd längre!

DET RÄCKER INTE att enbart lägga upp en text om att vi tar avstånd från hot och hat och våld.

DET RÄCKER definitivt INTE att sitta hemma och säga att de dumma de borde inte få rösta…

För faktum är att de som jag anser vara ”de dumma” just nu är de som gjort något aktivt. Det är de som lämnat in en motion och hur illa jag än tycker om den motionen så är det ändå dags att inse att de faktiskt lagt ned tillräckligt mycket engagemang för att motionera för att de bryr sig om sin klubb.

För hur illa jag än tycker om hot, hat och våld så är det ändå så att det är de som dyker upp på årsmötet.

Så det är dags att gå på årsmötet för det är verkligen dags att inse att om vi vill ha en förening som står upp mot hat och hot och våld och aktivt tar tag i samhällsfrågor så måste vi engagera oss lika mycket som de.

 

De kommer på årsmötet.

De motionerar.

Var fan är vi?

Advertisements

Leave a comment

Filed under AIK, AIK-familj, AIKfotboll, AIKhockey, Allsvenskan, Fotboll för Alla!, gnaget, Hockeyallsvenskan, InteAIK, Media, PRIDE, Socialt ansvar, Supporter, ViärINTEni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s